Profilaksa

Oralno zdravlje nedjeljivo je od cjelokupnog zdravstvenog statusa. Posljedice loše oralne higijene mogu uzrokovati akutne i kronične bolove, djelomični ili totalni gubitak zuba, sistemske infekcije koje mogu utjecati na druge zdravstvene probleme i onemogučiti pravilno hranjenje. Posebnu pažnju posvećujemo izbjegavanju nastanka karijesa gingivitisa, čišćenju zubnih naslaga i periodontalnim problemima. Jedan od dokazanih postupaka u spriječavanju nastanka karijesa je floridacija zuba. Istraživanja dokazuju da fluor reducira aktivnost bakterijskog plaka i pospješuje remineralizaciju cakline. FLUORIDACIJA pomaže poboljšati otpornost cakline, djeluje kao dugoročna karijes profilaksa, te pomaže u sprečavanju preosjetljivosti zuba. Postupak se odvija u jednoj posjeti u trajanju od 30 min. , pri čemu se aplicira preparat fluora u obliku otopine, gela, laka ili paste ovisno o procjeni stomatologa.

Čišćenje zubnog kamenca

Čišćenje zubnog kamenca osnovni je postulat zdravih ustiju. Jednostavan je i bezbolan zahvat koji se odvija u jednoj posjeti. Temelj je zdravlja i ljepote zuba.


Video:

Pjeskarenje zuba

Pjeskaranje zuba - radi se specijalnim prahom koji besprijekorno odstranjuje veće naslage obojenja zuba uzrokovanih nikotinom, pićima i dr. uzročnicima iz hrane. Bezbolan je postupak koji se odvija u jednoj posjeti. U većini slučajeva prije je potrebno očistiti zubni kamenac.


Video:

Četkanje zuba


Video:

Osmijeh je najvažniji trenutak za stvaranje dojma o nama i o njemu ovisi uspjeh naše buduće suradnje.