Blog

Interdentalne zubne četkice

Radi se o četkicama kojima čistimo prostore između zuba. Male su i tanke tako da se mogu ugurati u nedostupne prostore između zuba.


Neophodne su jer velika površina zuba ostaje neočetkana normalnim zubnim četkicama. Nužne su kod paradontozom zahvaćenih zuba zbog produbljenih džepova u kojima se nakuplja hrana i plak te u slučajevima kad u ustima imamo protetske nadomjestke kao što su krunice, mostovi, implantati... One su jedine koje svojim oblikom i veličinom mogu zahvatiti i očistiti prostore ispod tijela mosta koji tijesno priliježe uz zubni greben, ali ipak ima prostora ispod kojeg se zadržavaju ostaci hrane. taj prostor mora postojati da ne bi došlo do odumiranja zubnog tkiva, ali ga se isto tako mora i redovito čistiti kako bi protetski rad trajao dulje i davao očekivani optimum.


Interdentalne zubne četkice koriste se kao dodatno i pomoćno sredstvo nakon pranja zuba normalnim četkicama. Četkica se sastoji od drške i nastavka koji su različitih dimenzija ovisno o prostiru u koji se uvode; od najtanjih do debljih za široke međuzubne prostore. Svojim pacijentima koji imaju određenih problema sa parodontozom i krvarenjima zubnog mesa te dubokim džepovima, preporučujem da povremeno apliciraju specijalne zubne paste na četkicu i prođu međuzubnim prostorima, tako da te paste zaista dospiju i ponekad preko noći ostanu na problematičnim mjestima.

Osmijeh je najvažniji trenutak za stvaranje dojma o nama i o njemu ovisi uspjeh naše buduće suradnje.