Blog

ESTETSKA STOMATOLOGIJA

Zdravi zubi svakako trebaju biti primarna stvar koja vas treba zanimati. No, u današnje doba visokog tehnološkog napretka i stomatologija se bavi visoko sofisticiranim tehnikama izrade zuba i njihovim liječenjem u svrhu dugotrajnosti, zdravlja ali i ljepšeg izgleda.

Estetski kriterij koji je pred suvremenog čovjeka postavljen ide do neslućenih detalja.

Odnosi se na odabir boje, oblika, veličine zuba, njihove male specifičnosti, pa do restauracije koje zadiru u granične sfere preoblikovanja i statičke izdržljivosti.

Genetski smo uvjetovani u smislu spola, rase, a time i naše fizionomije. O tome će ovisiti i izgled naših zuba, te onaj famozni osmijeh kojeg odašiljemo našoj okolini.

Osnovni postulat estetike je prirodnost. Za time se povodi europska civilizacija kada kaže da je nešto lijepo. Također poimanje lijepog je matematički izračunata simetrija na ljudskom tijelu tj. licu i također zubima. Tu se zapitamo, gledajući takozvane hollywoodske osmjehe, moramo li cijeli život "nositi" ono s čime smo se rodili? odgovor je Ne i Da, ako baš želite.

Ako vam se ne sviđa boja zuba, koja se promijenila uslijed dugotrajnog konzumiranja kave, cigareta, tableta željeza..., možete ih izbijeliti!

Postupak izbjeljivanja u stomatološkoj ordinaciji je bezbolan. Postoje različite metode i sredstva. Uglavnom se sve odvija u jednoj do tri posjete nakon kojih se pridržavate uputa o suzdržavanju od konzumiranja crnog vina, kave, čaja, obojenih napitaka, juha iz vrećice...kroz sedam do deset dana. Također napominjem, pretjerivanje pa tako i u izbjeljivanju nije dobro.Međutim, jednom do dva puta godišnje bleaching vam ne može štetiti, a u svakom slučaju podići će vaše samopouzdanje kada se budete osmjehivali.

Osmijeh je najvažniji trenutak za stvaranje dojma o nama i o njemu ovisi uspjeh naše buduće suradnje.