Blog

ŠTO KAD MI PONESTANE ZUBNE PASTE?

Što se paste za zube tiče o tome uglavnom u kućanstvima brinu žene, prilikom odlaska u drogerije. Tako u košarici za kupovinu završi i naša zubna pasta. Ako pak ima djece u kući tada to budu dvije. Na jednoj sličica za djecu i obavezno (OD-DO), na drugoj vidiš da je ozbiljnija tvz. za odrasle. Bome, zaboravila sam skoro dedu i baku-oni se “furaju” još na “kalodont”- znadete za to? STOP!!! - čitaj stani! Što kada nam dakle ponestane paste za zube?


Inače prije bilo koje kupovine do koje nam je iz opravdanih razloga stalo, konzultiramo se sa nekime tko se u to razumije? Da! No i to je, recimo točno. Jasno je da nitko ne želi bacit nešto što je nabavio, no valja se sjetiti na stomatološko pregledu i pitati liječnika što da od mora proizvoda uzme baš za sebe. 100% točno je da naš stomatolog pri pregledu stanja naših zubi preporuči onu pastu koja će poboljšati to isto stanje koje nam je prethodno ustanovljeno. Kao što šampon za masnu kosu ne koristimo na suhoj kosi, tako ni zubnu pastu za problem kod parodontoze nećemo koristiti ako za time nema potrebe.

Također stomatolog će nam reći koliko dugo da koristimo neki preparat i kada da ga zamijenimo sa eventualno drugim preparatom koji u datom trenutku odgovara zdravstvenom stanju naših zuba i desni.

Tako da kada nam ponestane zubne paste imamo idealnu informaciju za svrsishodnu i učinkovitu kupovinu kojom pomažemo da naši zubi postanu i ostanu zdravi.

Osmijeh je najvažniji trenutak za stvaranje dojma o nama i o njemu ovisi uspjeh naše buduće suradnje.